SEO Barcelona – Continguts relacionats amb l’activitat del SEO

Penalització Google tot i enllaços Nofollow

¿Els enllaços Nofollow poden suposar una penalització Google?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=QSEqypgIJME&w=580&h=300]

Transcripció resumida del video

“Els enllaços nofollow normalment no poden fer-li mal al seu lloc, així que de primeres queda avançada la resposta. Dit això, permetin-me esmentar un cas poc habitual i una mica extrem que podria suposar una acció per part nostra: si comences a deixar comentaris indiscriminadament per tots els blocs del món, exagerant, fins i tot si aquests vincles fossin nofollow, si realment et poses pesat i la gent comença a enfadar-se per la teva activitat i comencen a aparèixer spam reports contra tú, podem prendre algunes mesures manuals contra spam.”

“Recordo que durant molt temps a TechCrunch, a la que algú escrivia alguna cosa, hi havia un tipus (de nick anon.tc) que es presentava i feia comentaris sense sentit, estava clar que estava tractant d’atreure trànsit de les persones que llegien els articles cap el que fos que estigués promovent. Així que fins i tot si aquests vincles són nofollow, si veiem accions prou massives com per considerar-ho enganyós o manipulador, ens reservem el dret a prendre mesures”.

Una vegada escoltat i entès, el missatge és bàsicament el següent:

Si no detectem activitat massiva i/o potencialment anòmala i fraudulenta, no hi ha risc de patir una penalització Google

El millor remei és la prevenció en forma de perfil d’enllaços higienitzat.

Web semàntica: extracció de dades amb SPARQL

Web Semàntica

De la Web de Contingut a la Web del Coneixement

Web semàntica: SPARQL Cheatsheet per a desenvolupadors

La Web semàntica acumula dades sense parar, aquesta presentació mostra com extreure dades mitjançant consultes SPARQL i ofereix fonts d’estudi.

[slideshare id=1589776&doc=sparql-cheat-sheet-090616011306-phpapp01]

Aquest tipus de dades hauria d’enriquir tots els projectes web ja que en pocs anys el consum de dades semàntiques serà un nínxol important en el mercat de la Cerca. Els meus amics de eData i un servidor així ho entenem i hem desenvolupat un CMS SEO semàntic, carregat de coses interessants a més de ser coherent, mantenir la integritat de les dades i la seva capacitat multiidioma.

Videos SEO | Penguin 2.0 i Posicionament web

Penguin 2.0 ¿Tempesta d’Estiu o Hivern Nuclear?

Video SEO dels que marquen època, literalment, bastants webs gemegants poden florir i algun que altre campió caure del seu pedestal. Segons Matt no hi haurà debacle, però això ja es va dir en altres ocasions, oi?

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xQmQeKU25zg&w=640&h=385]

 

Pingüins a l’Estiu: arriba Penguin 2.0