Sobre Ricard Menor

La meva carrera com a consultor SEO freelance va començar fa ja més de 12 anys… El que començà com curiositat intel.lectual em va dur a tirar d’un fil que s’allarga indefinidament i sembla no acabar mai… Un viatge que evoluciona des dels meus inicis en el disseny web al 1999, que vaig deixar en favor de l’ “alta en cercadors” (un terme ja obsolet que avui seria “SEO”) en el moment en que vaig entendre que la cerca d’información seria un negoci en sí mateixa: dels petits treballs locals de finals de 2002 fins la maduresa de l’experiència i el bagatge professional que em permeten mostrar un portafolio atractiu; tot això sense perdre ni un xic de curiositat i gana de coneixement fins avui. Em dedico a la consultoria a temps complet, la meva especialitat és el posicionament web per ajudar a empreses o institucions públiques i privades a millorar la seva visibilitat online, aprofitant eficaçment les oportunitats ignorades o creant oportunitats noves per millorar el rendiment del canal de negoci.

Em defineixen 5 pilars bàsics:

  1. Integritat, ètica i professionalitat en la pràctica de SEO
  2. Perspectiva holística del SEO, les seves tècniques, elements, metodologies i aplicacions
  3. Creativitat i mentalitat oberta a l’hora de solventar problemes de posicionament web
  4. Experiència i capacitat en projectes internacionals amb anglès a nivell professional
  5. Sinèrgic i transversal, accesible i tan humil com em permet la competència

SEO Freelance

El problema de los clientes SEO

Experiència en consultoria

He participat en projectes de tota mida en multitud de sectors econòmics, des d’estètica fins a robòtica, de turisme a energia, del ecommerce a universitats; sempre busco una bona oportunitat per ampliar coneixements sobre un nou sector o nínxol d’activitat… He treballat sol, en equip, com a SEO Manager amb equip a càrrec; gran part del meu treball romàn ocult ja que faig molt outsourcing per agències establertes: força sovint se’m subcontracta “a l’ombra” i en altres ocasions de forma oberta i transparent, tot això en diferents països com la pròpia Espanya, Alemanya, Regne Unit, Bèlgica, Holanda i Polònia, a més he dut a terme projectes de manera remota a Portugal, Uruguai, Estònia i Estats Units… El meu àmbit geogràfic de treball es principalment l’àrea metropolitana de Barcelona per ser on visc. No obstant queda clar que dono servei allà on calgui, de forma remota i segons projecte eventualment presencial. De la trinxera als despatxos em bellugo amb agilitat en tot tipus d’ambients, considerant-me una persona de tracte fàcil, esperit conciliador i ganas d’anar a més.

¿Qué és un consultor SEO?

Si encara no ho te clar pot consultar aquesta definició.

Sobre aquesta web

A meitat de camí entre la representació i l’experimentació la web de SEO Freelance afronta el repte de competir en el mercat de la consultoria freelance, adquirint i conservant quota de mercat local i internacional en serveis SEO.

Altres projectes

A més de consultor SEO independent sóc soci i especialista SEO a eData Desenvolupament i Promoció Web on portem a terme amb extraordinària taxa d’èxit projectes web basats en RELEVANT CMS, el nostre propi CMS SEO.

Compagino els meus projectes client com a freelancer amb un nombre regular en el temps de projectes externalitzats B2B, fent SEO outsourcing per agències digitals dins i fora d’Espanya.

Hi ha diferents maneres d’estar als corrents de la meva activitat, apart d’aquesta mateixa web destaquen aquestes tres:

Consultor acreditat ACC1Ó Generalitat de Catalunya

Consultor en màrqueting digital
acreditat ACC1Ó

Agència per a la Competitivitat de l’Empresa

Consultor SEO ACC1Ó, experiència en projectes internacionals per a empreses de qualsevol àmbit RIS3CAT, suport a la internacionalització mitjançant la optimització dels actius web empresarials per fer-los més visibles a les cerques verticals amb Google i altres motors de cerca.